ЗИЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО ООД
Вторник, 9 Март 2021
Продукти: Отопление
Отопление
Продукти: Газификация
Газификация
Продукти: Климатизация
Климатизация
Продукти: Соларни инсталации
Соларни инсталации
НАЧАЛО ЗА ФИРМАТА ИЗПЪЛНЕНИ ОБЕКТИ ПРОДУКТИ ПРОМОЦИИ КОНТАКТИ
НОВИНИ

„ЗИ ЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО” EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-0125-C01

05.07.2020

ЗИ ЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО” EООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-0125-C01 по...

ЗИ ЗИ – ЗЕЛЕНЧЕНКОЕООД оповестява публично съобщение за набиране на ценови предложения за определяне на изпълнител с предмет: Доставка на работно облекло и лични предпазни средства (ЛПС)

24.02.2017

              Процедурата се осъществява с финансовата подкрепа на        ...

Публично съобщение

17.01.2017

           ЗИ ЗИ – ЗЕЛЕНЧЕНКО ЕООД оповестява публично съобщение за набиране...

Публично съобщение

17.01.2017

           ЗИ ЗИ – ЗЕЛЕНЧЕНКО ЕООД оповестява публично съобщение за набиране...

Публично съобщение

17.11.2016

           ЗИ ЗИ – ЗЕЛЕНЧЕНКО ЕООД оповестява публично съобщение за набиране...

„ЗИ ЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО” ЕООД подписа Договор за безвъзмездна финансова помощ

13.09.2016

                    „ЗИ...

ЕРАТО с нова самопочистваща горелка

15.10.2013

Новата пелетна горелка GPsc е с т.нар. механично самопочистване, което е най-ефективният метод за почистване....

Адиабатното охлаждане - COP 50 !!! (до 50 kW охлаждаща можност с 1kW консумирана ел.енергия)

07.08.2012

Измерената днес по обяд температура във Варна от 38°С и относителна влажност от едва 16% показва, че...

Адиабатното охлаждане - COP 50 !!! (до 50 kW охлаждаща можност с 1kW консумирана ел.енергия)

07.08.2012

Измерената днес по обяд температура във Варна от 38°С и относителна влажност от едва 16% показва, че...

10 зелени технологични иновации

16.02.2012

  10 зелени технологични иновации, които могат да променят света Ключа е във...

Термопомпи - Нови тенденции

16.02.2012

  Термопомпи - Нови тенденции Термопомпи - Нови тенденции в нискоемисионното битово...

Какво е биомаса?

09.01.2012

Терминът "Биомаса" означава органична материя с растителен или животински произход. Биомасата се...

10 зелени технологични иновации

 

10 зелени технологични иновации, които могат да променят света

Еко технологии, които ще променят света
Ключа е във въображението!

Бума на чисти технологии изглежда се разпространява все повече с всяка изминала година.
Тези нови еко изобретения често се конкурират, опровъргават собствените си свойства, а понякога надминават и въображението ни. 

 

Ето списък с някои от най-новите плането-спасяващи технологични иновации:


1. Енергия чрез нанотръби

Енергия чрез нанотръбиИзследователи от Масачузетския технологичен институт наскоро са разработили енергийна технология, която произвежда постоянно напрежение от изстрелване на електрони чрез карбонови нанотръби. Откритието е толкова значително, че може би ще трябва да се създаде цял нов отдел от учени и инженери за да се справят с новата форма на производство на енергия. От по-практическа гледна точка, термичното устройство, изработено от въглеродни нанотръби може да осигури същото електричество като литиево-йонна батерия, но 1/100 по-малко от размера и. Представете си вашия лаптоп да се захранва с нещо, което е с размера на нокът!2. Технология за оползотворяването на слънчевата енергия на ZenithSolar

Извити огледалаНова технология, която чрез използването на извити огледала може да събере пет пъти повече енергия от обикновенитеслънчеви колектори. Разработена е от израелската компания ZenithSolar, която прави за пръв път слънчевите енергиини разходи конкурентни на тези наизкопаемите горива. Невероятния технологичен напредък може да подобри цялостната  ефективност за преобразуване на слънчева енергия до 75%. В действителност, ако поставим извитите слънчеви панели на Зенит на 12 кв. км земя, 10% от населението на Израел ще бъде захранено с енергия.


3. Вертикално земеделие

Вертикално земеделиеТъй като все повече застроявамеземеделската земя и я използваме за други цели, фермерите днес трябва да произвеждат повече храна на по-малко земя. Отговорът на проблема според компанията Valcent, е да изградим нашите обработваеми земи като небостъргачи: нагоре. Valcent е пионер в хидропонното земеделие, което отглежда растения във въртящи се редове, един върху друг. Ротацията (въртенето), не само дава възможност за прецизно количество светлина за всяко едно от растенията, а също и използването на далеч по-малко вода в сравнение с конвенционалните методи за отглеждане.


4. Енергийно ефективно осветление без живак

Енергийно ефективно осветление без живакИзследователите от RTI International са направили голям пробив, изобретявайки технология за осветление, която е пет пъти по-енергийно ефективна открушките с нажежаема жичка и не съдържа живак, което я прави по-екологична в сравнение с компактнитефлуоресцентни лампи (CFL). Още по-доброто при тях обаче е, че светлината, която отдават е по-естетическа отколкото при крушките CFL. Когато тези крушки навлязат на пазара, потребителите няма да имат добро извинение да продължат да използват традиционните крушки с нажежаема жичка.


5. Слънчеви керемиди

Слънчеви колектори като керемиди на покривНе би било необходимо да се използват отворени пространства за изграждане насоларни паркове, ако всички поставимслънчеви панели на покривите си. Сега, благодарение на технология, разработена от Dow Chemical Co., тази възможност е по-близо до реалността. Dow е разработилпокривни керемиди като слънчевr панели, направени от тънкослойни клетки от мед, индий, галий и карбонов дисулфит. Тъй като те могат да бъдат инсталирани от покривни конструктори, без специализирани умения за инсталиране на слънчеви панели, разходите за използването на вашия покрив като малка електроцентрала ще бъдат доста по-малки от обичайните.


6. Sage Electrochromics

Затъмняващи се прозорциSage Electrochromics е зелена технологична компания, която има за цел да разработи интелигентни прозорци, въз основа на електрохромиране - стъкло, което може да променя оттенъка си, чрез електрически заряд. Хубавото е, че степента на затъмняване може да се променя ръчно с натискането на един бутон.  Технологията на практика може да плаща за себе си, като помага да се регулира отоплението на дома, чрез спестяване на разходи за енергия.


7. Електрически геобактериални микроби

Електрически микробиУчените са създали удивително щам намикроб - протобактерия наричанаgeobacter, която може да генерира електричество от петролни замърсители ирадиоактивни материали. С други думи, геобактерията не само може да се използва за почистване на вредни замърсители, тя действително може да превърне тези замърсители в чиста енергия. Изследователите в момента работят за създаването на горивни клетки въз основа на геобактерията. Не е зле за микроорганизъм.


8. Микро спрей за слънчеви панели

Микро спрей за слънчеви панелиКомпанията New Energy Technologies е разработила прозрачни соларни клетки, които може да бъдат разпръснати върху която и да е стъклена повърхност като боя. Светло-абсорбиращите наноматериали, са 10,000 пъти по-тънки от кичур коса, което прави тази необяснима технология възможна, и тъй като те са прозрачни, те могат да бъдат приложени към почти всяка повърхност. С толкова лесна инсталация, тази технология може значително да подобри високата цена на слънчевите панели.


9. Изсмукване въглероден диоксид чрез нанотръби

Изсмукване въглероден диоксид чрез нанотръбиИма ли нещо което нанотръбите не могат да правят? Компанията Porifera вече е разработена начин на използване нананотехнология за отделяне на въглерод. Това действа чрез използване на специално проектирани нанотръби с повишена шупливост и "нанофлуидни" свойства, които могат да "смучат" целеви молекули - в този случай въглероден диоксид (CO2).


10. Модернизирани влакови двигатели

Нови еко-влакови двигателиAmtrak наскоро пусна нов дизайн за своите стари двигатели - дизайн, който обещава да намали изходните дизелови газове с до 50%. Първият нов локомотив, е планиран да патрулира по релсите между Сан Хосе и Сакраменто – (САЩ), и вече се нарича най-чистия пътнически влак в Калифорния. Чрез обновяване на старите си двигатели, отколкото закупуване на нови, Amtrak е в състояние да спести над 2 милиона долара за двигател. Да се надяваме, че това е зелен знак, за влаковата индустрия като цяло.

 от 16.02.2012